EUROPEJSKI DZIEŃ ZDROWEGO JEDZENIA I GOTOWANIA

8 listopada obchodziliśmy w naszej szkole Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. Celem tego święta jest promowanie zasad zdrowego jedzenia, dobrych nawyków żywieniowych i regularnego spożywania posiłków. Społeczność uczniowska oraz nauczyciele chętnie zaangażowali się w obchody tego święta. Na lekcjach wychowawczych uczniowie utrwalali wiedzę o zdrowym trybie życia, oglądali prezentacje i filmy edukacyjne, tworzyli prozdrowotne plakaty i projekty. W klasach zagościły zdrowe kanapki, szaszłyki i sałatki. Klasy VIII obejrzały prezentację pt. „Chemia w żywności, czyli co nas truje”. Samorząd uczniowski, podczas przerw, częstował uczniów samodz

ielnie przygotowanymi zdrowymi przekąskami. Było smacznie, wesoło, kolorowo a przede wszystkim zdrowo!

Print Friendly, PDF & Email